Mijn persoonlijke afstemmingsritueel

Dit is mijn persoonlijke afstemmingsritueel. Van mij. Voor jou.
In de loop van de tijd is mijn afstemmingsritueel gegroeid totdat het is geworden zoals ik hieronder beschrijf. Het verhoogt mijn frequentie. Ik voel me lichter en verbonden met het universum. En bovenal beschermt en aardt het mij.

 

Waarom afstemmen
Voordat je met energie gaat werken is het belangrijk om je eerst te aarden en beschermen.  Je opent jezelf namelijk en daardoor komt er veel energie bij jou binnen. Gewenste energie, zoals healing energie en energie waarmee je boodschappen doorkrijgt. Maar ook ongewenste energie van lage energieën of eventueel aardsgebonden entiteiten. Dus van oude gedachten, ruzies, belemmerende overtuigingen of overleden personen die nog niet de weg naar het licht hebben gevonden. Jezelf afstemmen kan op verschillende manieren.

Ik vertel jou mijn persoonlijke ritueel. Best privé dus eigenlijk.

 

Afstemmingsritueel

Stap 1a: Terwijl ik naar de ruimte toe loop waar ik mijn healing of reading ga geven, zeg ik een aantal keer hardop achter elkaar: ik verhoog mijn frequentie, ik verhoog mijn frequentie, ik verhoog mijn frequentie.
Daarbij adem ik een aantal keer rustig in tot in mijn buik. En op een uitademing laat ik spanning los.

Stap 1b: Ik tik met de vingers van mijn ene hand tegen de zijkant (pinkkant) van mijn andere hand. Daar zit het karatepunt. Ik doe dit vervolgens ook bij mijn andere hand. Zo wordt mijn polariteit goed gezet. Eventueel spreek ik hierbij gelijktijdig ‘ik verhoog mijn frequentie’ nog een aantal keer uit.

Stap 2: ik zoek mijn spulletjes bij elkaar die ik nodig heb. Edelstenen en orakelkaarten bijvoorbeeld. Als ik nog geen edelstenen bij mij draag dan doe ik er in elk geval één of meer in mijn broekzakken en om mijn hals. Meestal zwarte toermalijn en labradoriet in mijn broekzakken en amethist, rozekwarts of fluoriet om mijn hals.
En ik drink water. Energie stroomt beter in een gehydrateerd lichaam.

Stap 3: ik vraag om bescherming en begeleiding, toon mijn dankbaarheid, en vraag om verbinding met aarde en kosmos. Dit is het teken dat de energie ‘aan’ mag. Ik heb daarbij mijn handen in namasté houding. Bekijk dit deel van mijn ritueel in het filmpje.


video 1: https://www.youtube.com/watch?v=veCzUASZxlg

 

Ik zorg ervoor dat ik de verbinding met de aarde heel nadrukkelijk voel.

 

Stap 4a: ik vraag Aartsengel Michael om de ruimte waarin ik mij bevind, mijn aura en mijn lichaam te reinigen en lage energieën en aardgebonden entiteiten naar het licht te brengen. In het filmpje vertel ik hoe ik dat doe.

 


video 2: https://www.youtube.com/watch?v=fSVOywaK6jw

Stap 4b: Ik gebruik etherische olie om de ruimte te reinigen. Ik druppel een paar druppels lavendel olie en een paar druppels salie olie op een poreuze aromasteen en spreek uit: ‘met deze lavendelolie reinig ik deze ruimte, mijn aura en mijn lichaam, ik verwijder lage energieën en aardgebonden entiteiten en breng ze naar het licht’. Daarna druppel ik de salie olie en spreek deze zin nogmaals uit.

Stap 5: ik verbind mij met Source Energy. Deze stap vind ik zelf heel bijzonder. Ik ben niet gelovig opgevoed en vind het lastig mij God voor te stellen als persoon die in de hemel verblijft. Maar als ik mij met Source Energy verbind, dan zie ik licht en voel ik zo’n liefde. Voor mij is het duidelijk dat er meer is tussen hemel en aarde. Wie of wat of hoe het er dan ook uit ziet. Bekijk het filmpje om je te met Source Energy te verbinden.


video 3: https://www.youtube.com/watch?v=wIm5zMaVfzg

 

Stap 6: Eventueel vraag ik Aartsengel Michael om een paarse jas van bescherming om mijn schouders te leggen, of mij in een paarse beschermende bubbel te plaatsen.

 

Stap 7: ik vraag Aartsengel Michael en mijn begeleiders om alleen boodschappen te laten doorkomen die voor mijn hoogste goed zijn. En voor het hoogste goed van de persoon die de healing of reading van mij ontvangt.

 

Stap 8: ik spreek uit: ‘ik verbind mij met [naam persoon en evt geboortedatum of plaats]’. Daar gebruik ik soms het Reiki afstandssymbool bij. En soms ook niet. Want dat kan namelijk ook.

 

Ik voel de energie intussen enorm uit mijn handen stromen. Ik voel me kalm, een soort sereen, vol vertrouwen en verbonden met het universum.

 

De healing of reading kan beginnen.

 

Als ik voel dat het genoeg is, dan beëindig ik de healing of reading.  Ik vouw mijn handen in namasté en zeg ‘ik bedank mijn gidsen, engelen en andere dierbaren in de wereld van liefde en licht’. Of kortweg ‘Dank jullie wel’.

 

Gebruik die delen van mijn persoonlijke ritueel die goed voor jou voelen.
Laat weg of vervang waar dat voor jou beter voelt. En vul het aan waar jij dat nodig vindt.
Stem je altijd af voordat je contact met de spirits maakt.
En spreek na afloop je dank uit naar het universum.