Yoni ei

Yoni ei

Integriteit

Voordat je echt begint met de cursus wil ik dat je een paar dingen weet.

 

Medische disclaimer:
De oefeningen en technieken zijn niet bedoeld als alternatief voor of vervanging van professionele behandeling en zorg.
Heb je een hoge bloeddruk, hartaandoeningen of een algeheel zwakke conditie, doe dan de oefeningen rustig aan en ga niet te snel door naar de volgende oefening.

 

Integriteit:
Bekkenbodemklachten, seksualiteit en in algemene zin het hele vrouwelijke gebied ‘down under’, hierover praten is nog steeds taboe. Een taboe dat al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Terwijl ook al eeuwenlang vrouwen hierdoor hun creativiteit, sensualiteit, seksualiteit, kortom hun levensenergie blokkeren.
Praten over, of aanraken van. Het zou niet zo’n beladen onderwerp hoeven te zijn. Het is een wezenlijk onderdeel van een vrouwenlichaam.
In deze cursus noem ik de dingen bij naam. Soms met wat humor om er lichtheid in aan te brengen. Maar altijd met respect en integer.

 

Wanneer je geen Yoni-ei moet gebruiken:
Allereerst gebruik je het yoni-ei alleen dan wanneer het voor jou prettig voelt. Ik noem hieronder een aantal situaties op waarin je je yoni-ei beter niet kunt gebruiken. Maar als jij op een ‘gewone’ dag ook het gevoel hebt dat je het niet moet gebruiken, luister dan naar je lichaam. ga niet over je eigen grenzen.

Het is beter om het yoni-ei niet te gebruiken:

  • Tijdens de eerste paar dagen van je menstruatie. Als je alleen kortdurende oefeningen doet van ca 10 minuten, dan kan het ei eventueel wel gebruiken, voor zover dat oké voor jou voelt.
  • Gebruik het Yoni-ei niet bij een vaginale schimmelinfectie.
  • Het gebruik van het Yoni-ei mag geen pijn doen. Verwijder het ei direct. Misschien is de maat te groot of is de werking van de edelsteensoort te sterk. Je zou een andere maat en/of steen kunnen proberen.
  • Tijdens zwangerschap niet gebruiken.

Een yoni-ei is alleen voor vaginaal gebruik. Of om de buitenkant van je lichaam mee te strelen.

 

Dé oplossing?
Ik kan en ga niet garanderen dat je na het volgen van deze cursus daadwerkelijk een veel dieper spiritueel gevoel hebt, je algehele creatiekracht is toegenomen, je seksleven is opgebloeid of je urineverlies is gestopt. Maar weet dat dit allemaal mogelijke effecten van het gebruik van een yoni-ei zijn. Bijzonder toch voor zo’n edelsteen-ei!