Bouw je spirituele online Business

Bouw je spirituele online Business

32 Fase 3: Sell

Verkopen. Dat is wat je uiteindelijk wil als ondernemer. Omdat je zo graag mensen wil laten ervaren wat jij ervaart. Dat wilt delen wat jij nu weet. En ja, het is eng. Want vinden ze je wel leuk genoeg, vinden ze jouw product of dienst wel goed genoeg? Maar als jij je ziel en zaligheid erin legt, zoals je dat met alles doet, dan heb je het maximale gedaan wat je kunt. Jouw ideale klant zal het waarderen. Zeker weten.

Fase 3 gaat dus over sales. Je hebt je in fase 1 met Show up laten zien, in fase 2 met Attract je ideale klant naar je toegetrokken, en nu ga je naar de Sell fase.

Jouw ideale klant koopt jou!

Niet jouw product, niet jouw dienst, niet jouw online training, maar JOU. Je heb zo veel gegeven in de Show up en Attract fases, er is zo veel herkenning en verbinding.  De know, like en trust factor heeft volop zijn werk gedaan. Je ideale klant wil nu wat voor je terug doen. Ze wil jou nu ook wat geven.

Daarvoor heb je je productaanbod. Dat staat op je website, je noemt het regelmatig in je blogs en ook op je Facebookpagina’s breng je je aanbod onder de aandacht.

Deze fase duik je in: wat ga je verkopen, doe je dat online of offline, hoe maak je een  salespagina, hoe zet je je aanbod zo op je website dat klanten kunnen kopen terwijl jij in de supermarkt staat, hoe krijg je dan ook nog volautomatisch geld op je bankrekening? Ook de Kamer van Koophandel en de belastingdienst passeren de revue in deze fase. Zodat je daar een bewuste keuze in kunt maken.

Goed om vooraf bij stil te staan: wil je geautomatiseerd geld ontvangen dan heb je een zakelijke bankrekening nodig. En die kan je alleen maar openen als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel, dan zal je ieder kwartaal btw-aangifte moeten doen. En in april aangifte inkomstenbelasting. Ook moet je dagelijks je gewerkte uren bijhouden.
Dan weet je waar je aan begint 😉

In les 41 staat hoe je een afspraak maakt bij de Kamer van Koophandel. Het kan zijn dat er pas over 3 weken plek is. Dus neem die les alvast door en maak nu al een afspraak. Ik noem het in die les als tip, maar nu ook alvast: Vanaf het moment dat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel moet je btw aangifte doen. Telkens binnen een maand na afloop van een kwartaal. Het uitzoeken hoe je moet boekhouden en het vinden van een boekhouder vond ik minder makkelijk dan ik had gedacht. Het kan dus handig zijn om je in te schrijven bij de KvK aan het begin of midden van een kwartaal als dat zo uitkomt. Dan heb je nog een aantal maanden de tijd om die boekhouding te leren begrijpen.  En ik geef je natuurlijk al wat tips, dus dat scheelt ook.

Opdracht: maak een afspraak bij de Kamer van Koophandel als je ondernemer wil worden.

Helemaal mooi: het boekhoudprogramma dat ik gebruik is de eerste 12 maanden na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel gratis. Maar al 2 maanden voordat je je inschrijft bij de KvK kan je het programma al gebruiken. Dan kan je alvast zonder tijdsdruk het systeem opzetten en de facturen van de afgelopen maanden invoeren.

Vraag E-boekhouden nu alvast via de paarse button en klik in het volgende veld op ‘meld u nu vrijblijvend aan’ om die 2 maanden vóór inschrijving bij de KvK er extra bij te krijgen.

vraag nu e-boekhouden aan

 

Pak les 47 erbij en dan heb je zo de basis van je boekhouding ingericht.

 

 

Planning fase 3 Sell

week 13 dag 1 les 32 Fase 3 Sell
week 13 dag 3 les 33 Mindset
week 13 dag 3 les 34 Je aanbod
week 13 dag 5 les 35 Online cursus geven
week 14 dag 1 les 36 YouTube en Soundcloud
week 14 dag 3 les 37 Messenger videochat en Zoom
week 14 dag 5 les 38 Salespage
week 14 dag 1 les 39 Hoe breng je je aanbod onder de aandacht
week 15 dag 3 les 40 Storytelling en reviews
week 15 dag 5 les 41 Ondernemer of niet
week 16 dag 1 les 42 Betalen met factuur
week 16 dag 3 les 43 WooCommerce en Mollie – 1
week 16 dag 5 les 44 WooCommerce en Mollie – 2, incl automatische incasso
week 17 dag 1 les 45 Je aanbod in WooCommerce zetten
week 17 dag 3 les 46 WooCommerce en Mailerlite E-commerce
week 17 dag 5 les 47 Boekhouden
week 18 dag 3 les 48 Affiliate inkomsten
week 18 dag 5 les 49 Tot slot
week 18 dag 5 les 50 Bonus: CSS-codes