Bouw je spirituele online Academy

Bouw je spirituele online Academy

1 Inleiding

Je wilt een eigen online leeromgeving waarin je één of meerdere cursussen kunt plaatsen. Klanten kopen je cursus en krijgen vanzelf toegang. Je hebt er geen omkijken naar. Als je dat wil natuurlijk, want misschien wil je naast de lessen je cursisten ook wel persoonlijk begeleiden. Bijvoorbeeld in een besloten Facebookgroep. Of ze begeleidende emails sturen.

Alle lessen bij elkaar. Je cursist klikt op de les die ze wil volgen en als ze even terug wil kijken in de vorige les dan kan dat met één druk op de knop. Super overzichtelijk. Afbeeldingen, video’s, audio’s met meditaties. Je kunt ze allemaal in de lessen opnemen. Krijgt je cursist alle lessen ineens te zien, of iedere week een nieuwe les. Je kunt het per cursus instellen. En wil je dat je cursist aan het eind van een module een toets aflegt voordat ze naar de volgende module door kan, dan neem je een quiz in het curriculum op. Aan het eind van de cursus ontvangt je cursist vol automatisch een certificaat mét haar naam erop. Als je dat voor de betreffende cursus instelt.

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een les.

 

Betalen doet je cursist gewoon met Ideal, Bancontact, PayPal of Creditcard. En ze krijgt vanzelf een factuur. Jij hoeft daar helemaal niets voor te doen.

Passief inkomen wordt dit ook wel genoemd. Zie je jezelf al in je hangmatje passief liggen te zijn terwijl je cursussen worden gekocht? Zo extreem is het niet hoor, je zult wel het nodige aan bekendmaking van je cursus moeten doen.

Al je cursussen bij elkaar. Bezoekers aan je website kunnen van alle cursussen de inhoudsopgave (curriculum) bekijken. Je kunt ervoor kiezen een paar lessen openbaar te maken. “Voorbeeld” komt er dan bij zo’n les te staan. Dan kunnen bezoekers deze inkijken en een beeld krijgen bij de manier waarop een cursus is opgebouwd.

Succesvol ondernemen met een online leeromgeving. Zo iets moet vast heel veel geld kosten. Nou nee, niet als je het op mijn manier doet.
Voor 49 dollar (eenmalig) en eventueel de kosten van een tweede domeinnaam. Ik gebruik zelf iXL-hosting en daar kan je 2 domeinnamen aan het goedkoopste hostingpakket koppelen vanaf 7,50 euro ex btw per domeinnaam per jaar. Een hostingpakket kost vanaf 30 euro ex btw per jaar.
Voor een Ideal transactie betaal je Mollie 35 eurocent.
Tot slot heb je de kosten van de online cursus Bouw je spirituele online Leeromgeving die je nu net bent gestart. En that’s it.

Ik raad je aan om je online leeromgeving op een aparte website te plaatsen. Het beveiligen, installeren van WordPress en een basic website met een paar pagina’s bouwen (home, blog, contact) maakt geen deel uit van deze cursus. Weet je niet hoe je dit moet doen, dan adviseer ik je om eerst mijn online programma Bouw je Spirituele Website te volgen. Je maakt een gewone website hoor. Maar mijn doelgroep is spirituele vrouwen, dus daarom dat Spirituele in de naam. En ook in de naam van déze cursus.