Bouw je spirituele online Academy

Bouw je spirituele online Academy

6 de basis leeromgeving kan gratis

In de meeste eenvoudige vorm plaats je de gratis plugin LearnPress op je website. Hiermee kan je al meerdere cursussen met lessen maken. Je gebruikt het bij je eigen WordPress thema.

Zoek je een Thema dat gemaakt is voor online leeromgeving en dat samenwerkt met de LearnPress plugin dan kan je een gratis thema downloaden bij de uitgever van LearnPress.
Dit thema verandert het uiterlijk van je website behoorlijk. En als je het eigenlijk toch liever niet wil en je oude thema weer activeert blijven er toch nog onderdelen van dat thema actief. Ik had dit natuurlijk voor je uitgetest en heb uiteindelijk heel WordPress moeten deleten bij mijn hostingbedrijf en mijn website vanaf nul weer opgebouwd om écht van dat thema af te komen.

 

Waarom zou ik betalen als LearnPress ook gratis kan
Learnpress is een gratis plugin waarmee je online cursussen kunt maken en verkopen. De gratis versie is prima voor wat betreft de plek waar je je lessen kunt neerzetten. Alleen, je wil je cursus natuurlijk ook verkopen. En dat kan met de gratis versie alleen met PayPal. De meeste mensen willen echter met Ideal of Bancontact betalen. En dat kan dus niet met de gratis versie.
Je wilt waarschijnlijk ook dat er elke week 1 nieuwe les vrijkomt en dat je cursist niet in 1x alle lessen ontvangt. Content dripping noem je dat. Ook dat kan niet met de gratis versie.

Als je Content dripping en meerdere betaalmogelijkheden aan je LearnPress wil toevoegen moet je ze als losse plugins bijkopen. Dat kost je 39,99+39,99 dollar. Daarnaast wil je waarschijnlijk nog andere functies, die je dan ook moet bijkopen. Een certificaat van deelname uitgeven aan het eind van de cursus bijvoorbeeld.

Maar er is een goedkoper alternatief. Niet gratis, wel veel uitgebreider dan deze losse plugins. De volgende module gaat hierover.

Maar zoals ik al zei: gratis kan ook.
Als jij geen gebruik wil maken van Ideal of Bancontact, dus eigenlijk niet automatisch geld wil ontvangen,
Als je je cursist alle lessen ineens wil geven,
Je cursisten niet automatisch in je emailfunnel wil opnemen (AVG-proof),
Geen certificaten wil uitgeven,
Zelf facturen wil blijven uittypen,
En nog een aantal andere functies niet nodig hebt,

Dan is de gratis versie prima.
De modules over WooCommerce, membership, Mailerlite en deels die over LearnPress plugins kan je dan overslaan.
In de andere modules laat ik je zien hoe je LearnPress installeert, instelt en ermee werkt. Ook in de gratis versie.

Dus, wil je gratis:
Upload dan de gratis plugin LearnPress via je WordPress dashboard ‘plugins’, ‘nieuwe plugin’. Installeer en activeer hem en doorloop de setup zoals ik in een van de volgende lessen uitleg.
Zowel in het eerste als in het tweede filmpje van die les, activeer jij bij ‘betalingen’ wél PayPal.
Behalve via PayPal kan je je cursist ook toegang geven tot je cursus door de instructies in de les ‘handmatig toegang verlenen’ te volgen.

Maar je begrijpt, ik ben zelf fan van de betaalde versie.
Ik weet niet wat ik aan het doen was toen jij deze cursus met Ideal, Bancontact, PayPal of Creditcard kocht. Misschien gaf ik een cliënt een healing, zat ik aan tafel met mijn gezin, of las een goed boek.
Jij kreeg automatisch toegang tot deze cursus, een aantal mails en ook nog een factuur. En je kon meteen van start. Je hoefde niet te wachten tot ik tijd had om op mijn bankrekening te kijken of je betaling binnen was en om je daarna handmatig aan de cursus toe te voegen. Na heel wat heen en weer gemail omdat je bijvoorbeeld geen PayPal had. Misschien had je deze cursus niet eens gekocht toen je zag dat je niet met Ideal of Bancontact kon betalen.

In de volgende les ga je stap voor stap een Academy Thema bestellen, waarvan LearnPress onderdeel is.
Kies je dus voor het betaalde Thema, dan hoef je LearnPress niet zelf als afzonderlijke plugin te installeren. Dat zit in het Thema.