Bouw je spirituele online Academy

Foto Salespage

Wil je online cursussen gaan geven?
Het liefst in zo’n echte online leeromgeving?
Maar vind je de opleidingen om een online Academy te bouwen wel heel erg duur?

In deze cursus leer je je eigen online Academy te bouwen. Precies zo’n leeromgeving als waarin je nu leest.
Stap voor stap bouw jij je eigen leeromgeving. Aan de hand van mijn filmpjes, uitleg en screenshots neem ik je mee. Jij doet het na en dan staat het bij jou ook.
Het instellen was voor mij een hele puzzel. Met een boel frustraties, dingen die niet konden, informatie die nergens te vinden was.  Het heeft me maanden gekost. Maar ik ben daar doorheen gegaan. Zodat jij niet ook nog een keer het wiel hoeft uit te vinden.
Dus die instellingen die heb jij zo voor elkaar.

En het bouwen van cursussen is vervolgens heel eenvoudig.
Je kunt meerdere cursussen in je online leeromgeving plaatsen. En elke cursus kan je indelen in modules en lessen.
Supersimpel, en als je een les liever op een andere plek hebt staan versleep je hem gewoon. Naar een andere module, of naar een andere cursus kan ook nog. Je kunt lessen openbaar maken, als voorbeeldles. Kijk maar bij ‘curriculum’. Voor de cursus Bouw je spirituele online leeromgeving zijn er ook een paar voorbeeldlessen.

Voor je cursist ziet haar cursus er zo uit:

Alle lessen onder elkaar en de les waar je cursist mee bezig is aan de rechterkant.
Wil ze een andere les doen, dan klikt ze daar gewoon op. Als jij hem in het content dripping systeem hebt vrijgegeven 😉
In de cursus die je op de afbeelding ziet heb ik ervoor gekozen om alle lessen in 1 module onder te brengen. Maar dat kan je voor elke cursus afzonderlijk kiezen.

Je cursusaanbod staat overzichtelijk bij elkaar. Een klik op de knop en je aanstaande cursist komt in het betaalmenu waar ze eenvoudig met Ideal, Bancontact, PayPal, Creditcard etc betaalt en zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaakt. Daarna heeft ze direct toegang tot de cursus. Terwijl jij intussen een coachcall met een klant hebt, of aan het shoppen bent.
Ze krijgt ook nog volautomatisch een pdf-factuur die je dus niet zelf hoeft te typen.

Je kunt kiezen of je cursisten direct toegang tot de hele cursus hebben, of dat er elke week een nieuwe les vrij komt.
Je kunt quizzen toevoegen, bijvoorbeeld aan het eind van elke module.
Je kan zelfs instellen dat je cursist pas door mag naar een volgende module als ze de quiz voor zoveel % gehaald heeft. Een tussentijds examen als het ware.
Als je dat wil dan kan je volautomatisch een certificaat laten maken, die je cursist aan het eind van de cursus als pdf kan downloaden. Met haar eigen naam erop!

Er is een coming soon functie, zodat bezoekers aan je website weten dat er een nieuwe cursus aan komt.

Je kunt een koppeling maken met de meeste emailsystemen. Ik leg het uit aan de hand van het emailsysteem dat ik zelf gebruik. Zo zit je cursist ook direct in je emailfunnel en kan je haar jouw nieuwsbrieven sturen, of begeleidende emails die bij de cursus horen.

Kijk voor een overzicht van álle lessen van deze cursus in het Curriculum. Bekijk ook de voorbeeldlessen (want dat kan het systeem dus ook!).
Daarin lees je o.a. dat je een WordPress website nodig hebt om deze cursus te kunnen doen. Liefst een aparte website voor je leeromgeving.
En je leest dat je eenmalig 49 dollar voor de leeromgeving betaalt. Naast de cursusprijs.

Je gebruikt gewoon je eigen WordPress thema. Alleen het leeromgeving-gedeelte krijgt zijn eigen look and feel, zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien.

Hier en daar komt je cursist Engelse tekst op wat knoppen tegen. De makers zijn dit nog aan het vertalen. Maar voor mij en mijn cursisten die deze leeromgeving nu al gebruiken is dit niet hinderlijk.

Instructors